Isnin, Mei 31, 2010

Kawan Baik Sampai Mati~~~

Sem 1..truly aku ckp..mmg rase boring n x feel sbb compared dgn life time form 5 yg gler gaban bez..lgpun sbb awl2 sem 1 aku x rpt sgt dgn roomate aku,wawa...dh msk tgh bulan baru la rapat..skali rapat trs rs serasi..siyesly,ak syg sgt kt die..bnyk mende yg ktorg share..even x gtaw rahsia scr bercerita,mata ktorg slg fhm memahami...

Sem 2,aku knl dgn dorg..sbb satu aras..

Perkara Memalukan - Time Kanak2(Pengakuan Eksklusif!)


Dulu...ni time lebey kureng aku umur 7 or 8 tahun lar,venue di beranda umah aku..Kisah memalukan aku bermula begini...
.............
Di satu petang yg hening,aku dok men seremban 7 batu dgn jiran terbaeeekk aku ecah,safwan n kakak ku pun ade skali kot...Ye lar...Dulu aku plg x terer (skrg pn), maka nk tggu turn tu agak lama ar sbb yg pakar2 tu men lama....uirhg..

Boring menunggu punyer pasal,aku pun nk tunjuk hebat a.k.a histrionic (sila rujuk besta), menuju ke batu2 beranda (seperti gambar , juz simen die tinggi smpai lutut org dewasa)...aku menuju ke situ n selitkan kepala aku di antara celah batu tu..pas2 dgn riaknya aku jerit "Woi,woi,tgk ni ! Kepala aku muat !"

Penuh bangga aku time 2..bangga benor..Pas dh hbs show off,aku pn nk kuarkan diri la. Hatta,sudah..x mo kuar plak kepala aku tu..Maka suasana pun jd cemas..Ibu bapa dtg n try tarik aku utk kuarkan kepala aku..tp x mo!

Dan2 time tu,ade bdk kg. aku tu lalu n gi pggl geng2 die plak..bkn nk nolong..nolong bantai gelak de lar..

Hero seterusnye yg dtg slmtkan aku ialah atok aku..smbl ketawa die suh aku try kuarkan kepala..tp stil x mo..pas2 die ckp " terpakselah potong kepala kamu!"...tanpa menunggu detik lain lagi,aku pun terburai teriak menangis...(hapadah...)..tp aku buat sume org lagi gelak ade lar....(babap kang deme tu!)

Pas2 atok aku ckp dgn slow kat aku.."cube kamu tenang sket.lembutkan badan.lembutkan kepala.masuk blh,xkan kuar x ley"

Dengan hikmah kata2 atok aku, n dgn smgt aku yg masih berbaki, aku pun bertenang n kuarkan kepala aku...SELAMAT!

Tp tangisan dlm kepiluan masih terburai2...dh aku dok dlm umah tu diam2,tb2 makhluk org kg. aku yg t'nmpk aku tu dtg nek moto kembali..siap bw geng 2! Sumenye plg dgn perasaan kecewa n hampa sbb pertunjukan dh tamat!!!! hihihiii

Sumpit Aku Perasan Ini Rombongan Meminang !!

Wth..!
Seriously aku cm x bez jer rase bler ada famili org nk dtg umah..rase cm org ni dtg nk pinang aku jer...aku dh terbayang diri aku dlm drama hindustan dah..2la akibatnya bnyk sgt tgk citer industan...hihiihihi..tp, ini juz lawatan keluarga kawan abah jer...x lebey n x kurang..pe2 pun, yg bersalahnye aku yang perasan sendiri nie... hihihiihi..ngok ngek..

Sabtu, Mei 29, 2010

Wajah Aku N Farhans Bler Dah TUA !!!! ; )

Ni la kot muke Farhans a.k.a my bf ble dh tua nnt...hihihii..oh,b...



 Ni la kot muke aku time aku tua nnti..hihihihi..cumel larr...

Tp x semestinye btl kan...mayb makin tua,ktorg makin gemuk ker..hahahaha..adeila..tgk muke sndr jd tua,harap2 time ni dh dpt cucu lar...ish..gatal...
Tp sp x nk anak cucu kan...hope ktorg kekal smpai ank cucu la...hihihihi...klu jodoh panjang....

Konflik Cari Keje!!

Sp kate cr keje tu senang huh...??!!! Susah..Lagi2 bler choosy sgt...
Skrg nie konflik tu jatuh kat aku plak...Nak cari tu boley,nk join tu x yakin..lagipun sbnrnye aku cari keje area ipoh jer..x nk jauh2..hihihihihihi..n klu blh x nk kL sbb ak x ske sesak2 cm2...kos pn tggi..
so...aku stil kene cr keje gak skunk nie...
Drpd aku dok blogging,yok smbl2 tu cr keje...

Jumaat, Mei 28, 2010

Video Aku Menyanyi Lagu, tp x sedap lar...hihihihihi

video
Bajet suare sedap ker...hihihhihi..x kisah lar..yg penting minat beb...
Sbnrnye,aku dh upload kt youtube..tp x hit mane pun..hihihi..ye la..sp nk tgk video psl aku nie..siapelak aku d mate mereka...
Bler aku sndr tgk n dgr blk pun rs nk ketawa gak..cm ne ley perasan giler..hahahaha..; 0...tp spt yg aku ckp td,dh minat..lagipun,,,,Suka Hati Aku lar!!!! Hehehehehe...

Setelah Berulang Kali Membina Blog Yang Berbeza, Kini...

Assalamualaikum w.b.t n slm sejahtera...

; )

Mcm org len buat blog,aku pn nk wat gak..nk gak so called up 2 date...


x mau la org assume dak kg. cm aku ni x reti mende2 internet etc. nie..




Wah..heheheh..sblm aku menjadi lebey poyos...


Aku nk alu-alukan ke 'ter' bacaan korg @ mmg saje2 nk bc kat blog aku nie...


Welcome!!!! to Blog Suka Hati Aku!!!~~~~
penulis - Noor Ashyima (bajet pasport pic lar)


Itulah die saya....penat susah payah aku edit gmbr ni gune paint..nk cover latar belakang yg sepah punyer pasal...
Terdapat ralat dalam alat ini