Jumaat, Oktober 29, 2010

Aku Ada Gitar. Tapi...

Yiihhaaaa !!! Yahooo. !! Selamat hari meng 'update' blog sedunia kawan2 blogger sekalian..!! Mana aku dapat informasi ni.?? Hah, sila menyesal kepada sapa yang tertanya..Mana la ada hari update blog sedunia..Blog ni kan kene update tiap2 hari..owh,patut cakap "tiap-tiap hari". Hehehe..~~

Dah dua hari aku terfikir nak update citer ni..Tapi aku sibuk la..Siang keje..Balik keje belajar..Malam pulak, erm..aku ni jenis tido awal kot..Dalam kul 9 ke atas, mula la ngantok..Tapi yang peliknya, mata aku ni bukan main lagi lebam..Mungkin terlebih tidor??

2 hari lepas bersamaan 27 Oktober 2010, aku telah membeli sebuah gitar kapor. kapok? wat eva..warna maroon..Aku tengok kat supermarket harga die RM 80 jer..tapi yang aku beli ni kat tempat lain..Harganya RM 90..Murah la kot bagi sebuah gitar..


Hepi aku bukan kepalang. Teringin gila kot...Tapi yang paling teringin nak mempunyai piano la..tapi tu aku kene kirim salam sayang rindu muahx2 dulu la sebab fulus pon cikai seperti tuannya..

Neway, mekasih mama n abah yang x menghalang dan support anak mu ini !!! Aligator ! Grass-sias! Sayang mama n abah lebih2...:-*

Balik2 rumah dengan penuh excitednya, aku pun goreng ! 

"Eh, cam ne orang main bunyi die lain2? aku tarik bunyi die semua sama jer.."

Kord la ! kord !
Aiseh,,kene belajar kord dulu la baru boleh main ni..Cit..Ingatkan mende kejadah ni senang je nak main..Goreng je terus bunyik cam lagu my heart ke..ni tak..kene belajar kord dulu..

Aish2..dungunyer...

Tapi x pe ! Aku bukan jenis putus asa. Lagipun aku dah siap 7 lagu, cuma muzik je belum masuk lagi. Urhg..

Memang akan ambil masa tapi better late than never.

Sekarang aku memang belajar tiap2 kali balik dari kerja..dan hasilnya..erm..kurang memberansangkan...

Tapi x pe..biar lambat asal selamat..Ucaplah semoga berjaya padaku ! Dalam hati pun xpe..doa tu !

P/s : Teman lelakiku membaca hampir separuh entry blog aku ni di satu malam baru2 ni, dan die komen kat aku yang kisah aku ni menyedihkan dia..cerita aku buat aku nampak macam orang yang sangat kesian katanya..Aku ingat aku buat cerita yang menggelikan hati selama ni..Aku pun x  tau la..Bagi aku menggelikan hati jer..a.k.a syok sendiri.

Sabtu, Oktober 23, 2010

Terfikir : Kalau Aku Jadi Seorang Ibu....

Aku selalu sakitkan hati parent aku...Aku ni memang degil...Sangat degil..Keras kepala...Emo...Pendam...Cakap kasar...

Aku selalu terfikir...

Kalaulah aku ada anak satu hari nanti, mesti anak aku tu selalu sakitkan hati aku...Sebab orang cakap, perangai anak kita akan jadi 2 kali ganda daripada perangai kita sekarang...

Kalau anak aku dua kali ganda dari aku, maka cucu aku 4 kali ganda dari aku la kan...dan seterusnya..isk2..
Aku sebenarnye risau dengan diri sendiri...Aku paling tak suka cerita apa-apa masalah aku kat orang..sebab dah ada banyak pengalaman..

Sama ada cerita itu dikhianati, atau mereka hanya mendengar tanpa perasaan atau pun hanya mendengar dan mengkritik dengan penuh kesialan.....kritik pun baik2 lar...

Pengalaman memang buat kita takut kan...

Orang cakap stress tak pe...tapi kalau depress payah sikit..

AH...aku dah lari topik...

Erm..kalaulah aku jadi seorang ibu..kalau aku pernah buat mak bapak aku menangis, adakah itu bermakna anak aku akan buat aku meraung??

Kalau aku pernah buat parent aku risau, adakah anak aku akan buat aku risau gila baban??

Kalau aku pernah bersikap kurang ajar ! adakah anak aku akan terkurang asam, terlebih diajar ??

Kalau aku pernah menipu walaupun sekali , adakah anak aku akan tipu aku 2 kali..?? atau lebih...

Biasanya, orang yang jarang buat salah, bila sekali buat salah terus kene tangkap..dan bila die menginsafi, orang di sekeliling pulak x percaya a.k.a losing faith..keadaan sekeliling yang macam tu buat kita rasa nak lari je kan..?? lari dari rumah ..x pun lari dari dunia??

MasyaAllah..nasib baik aku masih waras...

Oh...Mintak maaplah sebab update cerita yang pelik cam ni..juz seriously x de tempat mengadu....x dekk....
Mungkin ada yang anggap aku ni kurang perhatian or kurang kasih sayang, tapi aku sebenarnya terlebih dah..juz nak luahkan jer...x sudi dengar x  pe la..bia je aku syok sendiri..asalkan hati aku lege..

p/s : Next update x nak la wat citer touching2 cam ni dah..

Isnin, Oktober 18, 2010

Penyakit Berjangkit. Demam Fenomena !

Dulu2 kala..lebih kurang tahun 90-an lar, memang sumpit feymes dengan fenomena hindustan...Yang paling ngetop gila kaw2 @ punca utama virus fenomena hindustan tak lain tak bukan filem Kuch-kuch Hota Hai (Sesuatu Terjadi)...
Hah. Jangan korang nak ngelak bahawa korang tak pernah tengok hindustan...Hah..Jangan pulak nak kata tak pernah minat hindustan...Mungkin sekarang tak, tapi dulu...korang pernah suka kan?? Kekekeke...

Bagi aku la, buat apa nak malu mengaku apa yang kita suka...Kita suka, kita mengaku, kita suarakan ! Prinsip aku...x payah nak malu2...

Ada orang pernah tanya aku minat cerita cam ne..Aku time tu dengan penuh bangganya jawab, HINDUSTAN ! Suka gila2 !

Sekali kene bantai gelak tau ! Bukan dorang takat gelak, dorang siap cakap lagi, "orang kampung memang minat hindustan ek."..rasa nak tepek dengan gam UHU gak la mulut orang tu...cakap x bertapis kot..panas gak aku time tu..tapi terlintas gak dalam kepala otak. 
'betul ke orang kampung memang akan minat hindustan??'

Tapi korang tau, aku tak pernah back off dengan pendirian aku yang minat hindustan..Walaupun sampai sekarang pun orang yang tanya gelak mengekek-ngekek dengan jawapan aku, tapi aku pedulik ape..Dah aku betol2 minat n suka... Pedulik apa aku !

Sekarang aku dilanda fenomena korea pulak..Perintis virus fenomena ni x lain x bukan drama Winter Sonata...Pastu Autumn in my heart pulak..Pergh..Aku memang psycho habish la dengan En. Won Bin tu..Gila-gila minat..Won Bin ! Lu memang gila hensem bro !..
Sampai tahap buat name card backgroud die lagi...(kan dulu ade name card yang kita boleh pilih background nyer sama ada kartun, artis etc.) Kalau ade gambar dia dalam apa-apa magazine, aku akan gunting dengan cermat dan aku sematkan dalam fail sijil aku..pastu aku bawa gi hostel time form 3 or form 4 or form 5 ntah..Aku tepek kat almari aku..

Pe lagi...Tiap pagi bukak locker, mesti bagi kiss psycho sikit...Sanggup ambik masa tenung dalam locker sebelum mandi gi kelas...erm...............hehehehe...won bin, won bin...erm..heheheeh...ok ...gila kejap...

                              
Fenomena drama korea berterusan sampai sekarang...Tapi baru2 ni aku dilanda  fenomena group pulak..Singer..Sapa lagi x lain x bukan So Nyuh Shi Dae !!! a. k .a Girls Generation..
Time first time kawan aku tunjuk video dorang perform lagu Tell Me Your Wish, aku buat muka kerek gila dengan kawan aku..dalam hati aku..'berani dia cuba menenggelamkan era hindustan yang aku dah kembalikan di kalangan kawan-kawan aku !'

Aku bengkek gila kot...Siap kutuk lagi SNSD...Aku ingat antara yang aku cakap ialah, macam mana nak kenal tiap sorang ni kalau dah ramai sangat....Ape lar...
Huhuhuhu...

Yang x boleh bla nyer ..tiap bende yang aku kutuk, mesti lepas itu aku akan gila2 suka...

Oh...yup...Aku dah gila psycho SNSD sekarang nie...dan lain2..Aku yang sebelum ni kutuk kawan aku tengok Invincible Youth, merasakan cerita tu gila2 babun bes n kelakar kot..
Tiap hari aku akan search kat youtube according to upload date, regarding SNSD...tapi yang wajib aku search ialah seohyun..aku even google pasal seohyun tiap hari..

Aku siap boleh kenal lagi suara dorang bila dengar dorang nyanyi tanpa lihat wajah...

Huhuhuhuhu....

Walaubagaimanapun,,jiwa hindustan x pernah hilang dari aku...Bila aku free, aku layan la filem2 hindustan baru kat internet...Cuma kali ni tambah masa sikit layan cerita korea jugak...

Jumaat, Oktober 15, 2010

Kejadah banyak benor laman sosial ni...

laman sosial. jgn tanye ak simbol pe yg tu la ini la...aku pun x tau...
                    Ok...sekarang x pasal2 aku dah buat twitter..di mana aku telah menidakkan untuk buat akaun twitter ni pada dasarnya...Yang pasti, sebab utama aku bukak akaun twitter ni sebab aku nak tengok we got married yang dipublish oleh seseorang dengan fully english subs...
aku bukan ape..ye lar..korang pun fahamkan...ada banyak sangat laman sesawang sosial sekarang ni..dari zaman friendster hinggalah twitter..dan malaysia sekarang ada  buat er...myfriends2u.com x silap aku lar...

maka dah banyak2 laman sosial ni, kita pun terjadi sosial gak...

Tapi kan..korang x rasa rimas ke?? Bukak akaun bagai2 lar...Tapi semua akaun tu kawan yang sama gak yang korang add??

Aku rase rimas jer..Mana x nye...Ada la sorang kawan aku ni, update status kat tiap laman sosial yang die de dan kebetulan aku friends die..maka, setiap status nye sama jer..
x nampak clear la plak pe yg tertulis..hrp2 x menyentuh sensitiviti sape2..
Kalau status fs kate "aku putus cinta,cilakak ko jantan", maka dari tagged, ms, dan fb and so on la status tu gak...isk2...

Erm..Aku dah suarakan pendapat aku ni kat seseorang...pastu orang tu cakap, janganlah add kawan yang sama..add kawan yang baru..cipta skandal worldwide....barulah memfaedahkan terms laman sosial tu...

Eh..Betol gak kate beliau tu..Kekekeke..opppsss....bawak2 taubat sket....

Akhir kate, sekarang aku tengah susah payah gila babun nak belajar twitter..sebab sangat asing dari pandanganku...Lama2 nanti mesti expert punyer lar...Juz utk twitter aku nak add orang2 yang aku x pernah add..
Dalam twitter aku nak add artis2 yang aku minat dari seluruh negara ni...

Khamis, Oktober 14, 2010

Umur Sama Dengan Birthday.

Bab ni memang aku gila2 x puas hati. Gila-gila ah ! Assalamualaikum .... Starting nak gempak jer ! Jimik ! Hehehehe..Aku tau ejaan sebenarnye gimik..tapi selama aku 19 tahun hidup ni,sebutan aku ialah jimik ..Time sem 4 baru kawan2 aku perasan sebutan aku tu pelik dan dorang pun maklumkan kat aku yang sebutan sebenar ialah gimik. Pe2 jelar...

Berbalik kepada tajuk asal. Huh. Aku mmg x puas hati. Ye lar..Cuba korang bayangkan kalau korang lahir hujung bulan..contohnya macam aku yang lahir pada 20 November 1990 . (korang dah tau besday aku, so kenalah bagi hadiah kat aku..). Hah..Pada 20 November 2009, aku baru je mencapai umur 19 tahun. Dan sangat gembira dengan umur tu ! Yippi !

Tapi sebulan setengah kemudian, jadilah 1 Januari 2010 ! 

Bila orang bertanyakan umur aku, aku akan jawab 19 tahun...Pastu dorang tanya tahun aku lahir pulak, aku jawab la 1990..

"Aik. ni tahun 2010. so umur kamu 20 tahun la patutnya..."

Pastu aku akan memberontak. "saya akan jadi 20 tahun ! akan !"
Korang nampak x pe yang aku cuba sampaikan..Ok....Mungkin x nampak la...tapi korang faham x ???

X faham meh sini aku tepek selipar jepun saiz 8 kat korang !

Aiseh..gurau2 jer...aku gurau memang kasar sket...tapi hati lembut..dalam hati aku ada taman.......................

Ok. Berbalik semula...So, kesimpulannya aku sempat merasa jadi 19 tahun selama sebulan setengah jer...Tu yang aku x puas hati sangat tu...It's nothing when umur kita ni belasan tahun..Tapi bila mencecah 20, kita nak perasan muda lama-lama sikit...X boleh kerrrr???? 

Nasib baik aku lahir bulan 20 Nov. Yang lahir 31 Disember pulak...............Adoilar......Kesian...

Khamis, Oktober 07, 2010

Unique Bone / Tulang Unik - no magic used-.avi



Aku dengan serius nye x yakin video ni pelik ke x...Dengan sgt seriusnya....
Hal ini adalah kerana aku tlh mendapat feedback awal sebelum aku upload ke sini...

Sebelum aku rakam video ni, kawan2 aku sume kata tulang-temulang tangan aku ni macam gear kereta manual...lagi2 bler tangan aku tu bertapak secara statik...lagila senang ditolak-tolak...ada yang memang cukup geli bila aku buat aksi tangan liuk lentok ni depan dorang....eewww...

Ok. Semasa buat video ni, aku agak excited macam berok mat yeh lar..Seronok la sebab pada ingatan aku menda ni pelik..anggapan aku lar....

Sebab ni bukan guna trick magic yang seperti anda lihat dalam tv tu...Ni memang tulang tangan aku yang unik....

Kehkehkeh...

Selesai rakam, aku tunjuk kat mak aku..mak aku cakap biaser jer...owh...ye ker..kihkihkih....nsb baik aku minx pendapat orang..kalau x mesti aku dengan penuh yakinnye publish kat youtube dengan title "the most unique spinning bone - no magic used" .

Actually aku nak edit video ni berserta muzik dan effect dan cut2 sikit lar...Tetapi movie maker aku cam dowh plak buat hal...malas aku nak layan....Maka, itu jela yg aku publish...

Rabu, Oktober 06, 2010

Nak Kulit Cerah Macam Tepung Gomak !



kiri nana, kanan mima...kanan korang lar...
Aku x sure aku ni berkulit gelap sejak lahir ke sejak lepas lahir....Tengok la gambar sebagai pengenalpastian..Hurm..Tapi yang pasti bila aku mula kisah pasal warna kulit semuanya dah terlambat...

Di sekolah rendah, aku yang bermata sepet digelar Cinamamak...Faham2 la kenapa kan?? kalau x faham sila klik sini.
Memang aku selalu nangis bila orang ejek...tapi aku x amek ape2 tindakan pun..Zaman2 dulu manalah tau pakai pencuci muka...

Start high school, aku mula berjinak2 dengan pencuci muka..Tapi aku pakai sekejap je..Sebab aku x biasa dengan rutin cuci muka tu...lagi pun pada time tu wajah aku ni x de la masalah jerawat ke ape...juz gelap jer la...



Lagipun, kat high skul, aku gila2 aktif bersukan dan selalu keluar dari bilik untuk enjoy katak ! So, kulit pun bertambah gelap dari biasa ! GELAP GILA2... !


Masuk poli, apatah pulak aku punyer kos dip sains setiausaha, hah...aku pun kurangkan diri dari terlibat dalam sukan untuk mengelakkan kulit aku yang senang gila burn ni daripada terus lebih burn...

Aku mula berjinak2 pakai pencuci muka ,pencerah muka dan sebagainya..Banyak produk aku try..tapi setiap produk yang aku try tu aku  akan cakap cam ni lepas seminggu...

"Dah seminggu pakai ! x putih pun ! x nak pakai benda2 ni semua !"

Maka, tukar la pulak jenama lain..dan lain, dan lain dan lain..Masih x putih2 lagi.....

Pastu, aku give up gak la...Pastu aku pikir2 balik..Kawan2 aku dulu yang hitam2 belaka sekarang dah cerah jugak lar..Aku tengok dorang pakai bedak berlapis2 macam tepung Gomak ! Mungkin sebab tu la kulit dorang terlindung dari sinaran matahari sekaligus mencerahkan kulit mereka...

Mungkin ! So, sekarang kalau jumpa aku pakai bedak macam tepung Gomak, jangan terkejut dan mengecam aku pulak ! Aku pun nak putih gak la ! Tapi aku berpada-pada gak la kot dlm berbedak nie...

Tapi, sebab x bersukan, badan pulak yang naik ! Watever....

Tapi, sekarang kulit aku dah banyak berjerawat....Apa2 la.....



Ahad, Oktober 03, 2010

Lagu Negaraku Yang Dikutuk. Terhina.

Ok. Bukan nak cari gadoh dengan negara jiran ke ape..Bukan aku nak cari publisiti ke ape..Tapi aku panas betol tengok lirik dia...Tapi tak pe...Kita Sabar...

Macam manusia. Kalau seseorang mengutuk seseorang, orang yang mengutuk yang dapat dosa kan??

So, yang dikutuk dapat pahala kan??

Tapi, kalau boleh, kita both negara Islam ni janganlah nak bersikap over cam nie...

Masing-masing manusia..Ada otak..Gunalah betol2...Jaga keamanan...

Marilah kedua-dua negara berdamai secara aman dan dengan menggunakan otak....

Negara Yahudi yang menjadi duri dalam daging...Kita tak sedar...

Terdapat ralat dalam alat ini