Rabu, Jun 30, 2010

Sweet Dream by DSK PSIS untuk JP Day

Ha,,,
Korang jgn x taw..aku yg berat ni pun ley nari..so i think i can dance,so wat..??
Sebagai buktinye, ni aku selitkan video aku nari ni..tp tarian simple jer..kareograf sndr..leader nye yg kt tgh2 tu, Ika namanye...erm...pe lg,sila la detect aku n kutuk! hihihihi...(ade macam girls generation malaysia x??) enjoy lar...
Ushar jer ke..bg la komen...;)

Isnin, Jun 28, 2010

Bahasa Korea yang Paling Basic skali~~

Since skrg aku ni poyo2 nk belajar bahasa korea, 

maka aku pun nk show off la kt korg2 ni cm ne bahase nyer. 

Tp sumpit ak lum dpt menguasainya lagi..tp moh la sm2 try.


Korean for fun: Basics I -- Simple Phrases

dum_yes.gif (1009 bytes)
yeh
Yes.
dum_no.gif (1176 bytes)
ah-ni-o
No.
dum_itsok.gif (1326 bytes)
kwen-chah-nah-yo
It's okay.  That's alright.
dum_hi_1.gif (1427 bytes)
ahn-nyong-ha-se-yo
How are you?  How do you do? [also in reply]
dum_bye.gif (1523 bytes)
ahn-nyong-i kah-se-yo
Good bye.
dum_thnx_1.gif (1383 bytes)
kahm-sa-hahm-ni-da
Thank you. [formal]
dum_thnx_2.gif (1326 bytes)
koh-mahp-soom-ni-da
Thank you. [less formal]
dum_sory2.gif (1383 bytes)
che-sohng-hahm-ni-da
I am sorry. [intense]
dum_sory1.gif (1390 bytes)
mi-ahn-hahm-ni-da
I am sorry. [less intense]

Jumaat, Jun 25, 2010

[AUDIO/DL] Seohyun 서주현 - It's Okay Even If It Hurts

Seo Hyun aku nyanyi lagu nie. ost utk citer pe ntah. arh. x ksh.
itu sume x pntg. yg pntg die yg nyanyi sorg. sdp....sore dier...
Kpd yg x ley bukak link ni, g ar cr sndr kt youtube. cari:
seo hyun-it's okay even if it hurts (OST)

Rabu, Jun 23, 2010

MAKSUD NAMA-NAMA (LELAKI HURUF A)

Ini merupakan cadangan nama-nama untuk anak lelaki. Tak de kene mengena dengan yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Sumber : Himpunan Nama-nama Islam,1988


1. A'alam           -      Panji-panji
2. Abadi            -      Yang kekal
3. Abid             -      Yang bermukim, yang menetap
4. Abhar           -      Yang bergemerlapan
5. Abu Bakar     -       Gelaran sahabat nabi, yang bersegera
6. Abu Samah    -      Pemaaf, yang bertoleransi
7. Adabi            -      Kesopanan, kesusasteraan
8. Adam            -      Ikutan, tauladan, Nama Nabi
9. Adham          -      Yang hitam, cantik
10.Adhwa'        -       Cahaya, sinaran
11.Adib            -       Yang berpengetahuan tinggi, yang bersopan, sasterawan
12. Afdhal        -       Yang lebih utama, yang lebih mulia
13. Afham        -       Yang lebih faham
14. Afandi        -       Gelaran bagi orang yang berpangkat
15. Afiq           -       Yang amat pemurah, yang amat berpengetahuan
16. Afnan         -       Hiasan, keindahan, kesenian
17. Aghlab       -       Yang menang, yang menewaskan lawan
18. Ahlam        -       Impian, kemaafan, kesabaran, lemah lembut, akal
19. Ahlami       -       Impianku, kesabaranku, lemah-lembutku, akalku
20. Ahmad       -       Yang terpuji
21. Ahmas       -        Yang bersemangat, yang berani
22. Ahnaf        -        Yang lurus, yang berpegang teguh kepada ajaran agama
23. Aiman       -        Yang bertuah, keberkatan, yang kanan
24. Aisar         -        Yang senang, yang mudah
25. Ajmal        -        Yang lebih cantik
26. Ajwad       -        Yang lebih pemurah, yang lebih baik
27. Akalil        -        Mahkota
28. Akid         -        Yang kuat, teguh, tetap
29. Akmal       -        Yang lebih sempurna
30. Akram       -        Yang mulia, pemurah
31. Aqhari      -        Yang lebih berkuasa, yang gagah
32. Aqrabin    -        Saudara mara yang rapat, yang mempunyai hubungan yang rapat
33. Aqwa       -        Yang perkasa, yang kuat
34. Alaa'        -         Nikmat-nikmat
35. Alif          -         Yang mesra, kawan rapat
36. Alma'       -        Yang bersinar, yang bergemerlapan
37. Alwan      -         Warna-warni
38. Amad      -         Masa, matlamat
39. Amadi     -         Masaku, matlamatku
40. Amal       -         Cita-cita, harapan
41. Amaluddin -       Cita-cita agama
42. Amali       -        Cita-citaku, harapanku
43. Aman       -        Sentosa, keamanan
44. Amar       -         Perintah, suruhan, hal
45. Amin       -         Yang amanah, yang dipercayai
46. Aminuddin -       Pengamanah agama
47. Amir         -       Putera, ketua, pemerintah
48. Amjad      -       Kemuliaan, keagungan, kemegahan
49. Amnan      -       Ketenangan
50. Amni         -      Keamananku
51. Amsyar      -      Yang cergas
52. Amzar       -      Yang utama, yang mulia
53. Anas         -       Kemesraan
54. Anat         -       Lemah-lembut
55. Anaqi        -      Keindahanku yang menawan hati
56. Andhar      -      Yang berseri
57. Ani            -      Yang sabar, yang bersopan
58. Aniq          -      Yang kacak lagi menawan hati
59. Anis           -     Yang mesra, teman setia
60. Ansar         -     Penolong, penyokong
61. Ansari        -     Nisbah kepada Ansar
62. Anwar       -      Yang bercahaya
63. Anwari      -      Cahayaku
64. Arami        -      Tandaku
65. Arham        -      Yang mesra, yang belas kasihan
66. Arib           -      Yang mahir
67. Arina         -       Kecergasan
68. Arqam       -       Nama sahabat Nabi, pena
69. Arum         -       Asal keturunan
70. Arumi        -       Asal keturunanku
71. Arsyad       -       Yang sangat cerdik
72. As'ad          -       Yang amat bahagia
73. Asil            -       Yang mulia, baik, yang mengurus tanpa memerlu wakil
74. Aslah         -        Yang lebih baik, yang lebih sesuai
75. Aslam        -        Yang paling selamat
76. Asma'i       -         Hati yang suci
77. Asma'an      -        Hati yang suci dan pendapat yang teguh



Khamis, Jun 10, 2010

Membebel Jer Keje Aku Nie...Cotcetcotcet!!!!

Now my family is thinking about me getting into UPNM plaks...


Adoi2..banyak nye harapan ibu bapa...Yg pntg perangai kt sm sjer...ske wat decision las minit...Yg penting kerjasama...huhuhuhu...


Yang merunsingkan jiwa n raga aku ni ialah kulit jd itam..kome2 yg knl ak pn taw kan, kulit aku terbakar(sunburn) dengan pantasnyer...nk memutihkannye mmgla payah..amat2 take time..hurm...


Yg penting skrg nie if ak dpt keje yg x terlalu into social sgt, may b dorg sggp biar ak dgn kerjaya aku kot...


btw, ak tgh corat-coret novel..konon2 nk wat novel..tp blur sih..x de idea..ha..cm2 lar manusia..ble x buat, asyk dtg jer idea bergolek2..bler nk wat, idea bkn men lagi hilang lesap..


neway, tiada sape or ape pn yg slh... juz now ak visit my fren nye blog..(shhhh..rahsia orgnye) OMG..dgn followernye yg ramai..apetah lg blog die yg cm pro giler,mmg wat ak kagum lar..content pn mantap jer...erm..wat aku rase cebis2 jeles lar...tp itu effort die kan...


Pe2 pun,ak ske kaler itam as b/ground..so,jgn nk pertikaikan yg ak ni x reti nk wat b/ground ke ape..ak reti,k...

Link Portal Cari Kerja Kerajaan, updated 2010

a
;

Jumaat, Jun 04, 2010

Sinkhole kat Guatemala..Dalam woooo....~~

Sp yg follow up berita dunia mst penah t'nampak berita nie..x silap aku bertarikh 31 Mei 2010...

Malas aku nk citer panjang2,korg tgk gmbr berikut n tafsir sndri...Berlaku di Guatemala...




renung2kan dan selamat beramal.......

Khamis, Jun 03, 2010

U lalalala~~~ Nate ni Wujud wat Gapo?!

Ade sekor binatang yg ak x brp gemar membayangkan,menyebut namanya, melihatnya etc. Binatang yg bertuah itu ialah ular...
tgk 2..takut aku...takut!!!!!

Knp aku takut..ntah lar..mmg t'tanam dlm diri kot...biasenye org ckp if fobia dgn sumting mst sbb penah ade tragedi dgn mende yg die fobia 2..tp aku x de pun...

Tambahan pula,aku selalu t'bayang die ade di mane2..di semak,dlm almari..dlm tmpt2 yg berpotensi..so,tiap kali ak mendekati tmpt yg berpotensi 2,mata aku akan meliar n aku akan melompat bersungguh2 if ade objek yg ku lihat se akannye...

Antara geng die yg x ku suke ialah katak,cicak n segala amfibia n reptilia..reaksi aku bler nmpk binatang2 tersebut adalah d luar jangkaan korg.. So, beware kpd yg berniat nk prank aku gune idea sebegini, think twice..You'll be sorry 2 see my reaction...

ewww......kaler je cntk..tp perangai x cntk...

AKU GELI MINAH KAT NATE NI !!! GELIMINAH,MINAH,MINAH !!

Cam Ne Aku Dapat Nama Aku Ni ? -menarik-

Nama aku penuh n sbnr, Noor Ashyima bt. Mohd. Zainal Abidin...Cam ne name tu ley dpt kat aku??? Ha,cam ni citernye..dengar ek...

Pada 20 Nov. 1990 jam 1 tengah hari (patutla kulit aku gelap,lahir tgh hari),aku dilahirkan oleh Salmah bt. Sabran n Mohd.Zainal Abidin b. Hj. Saini (bapa ni scr x langsung la melahirkan..) di Hospital Teluk Intan.

Sebab dah 7 ari lewat x daftar, n sbb x taw nk bg nama pe, mak ngah ak pn wat la senarai nama,masuk dlm box undian..n kakak aku cabut 3 undian...


nama pertama yg aku ingt dorg gtaw ialah Nur Hamimah...yg ke 2 ak x ingt, n yg ke3 baru Noor Ashyima...Maka persetujuan dicapai...

Maksud Noor Ashyima ialah cahaya yang memelihara.... ; p

Rabu, Jun 02, 2010

Aku akan jadi pe...~~~??

Sepatutnya, aku akan jadi pe yg aku nk jadi !!!

Ibu bapa menginginkan aku jd polis or tentera..sbb fizikal ak yg tough n lasak n kasar perangai...tp jgn men2 mama n abah..Anakmu ni nmpk je cenggini..tp dlm ati de taman...


Pd sp yg knl aku..dorg taw sgt cite2 aku nk jd pembaca berita...pas2 bler dh kumpul bnyk duit, aku berangan nk bukak syarikat brand aku sndr.. SHY !...brand utk baju,handbag,kasut dll.....ini minat aku...n cita2 aku...

Mungkin aku x nmpk berpotensi..mgkn potensi ak lebey klhtn utk jd sorg polis n sewaktu dgn nya...dulu mmg aku minat..tp sejak blaja kos s/u ni,,,ak dh rse len..aku rs cm girlish sket ar skrg nie...n aku selesa...
bkn gurl simpanan taw..s/u ni multitask..

Tp wat ms ni aku juz dgr dulu pe dorg nk..coz kdg2 pe yg parent kt plan ni akan ade hikmahnya..n if x dgr n x dpt restu parent plak de natijahnye...so,skrg ak apply je keje s/u n seangkatan dgn nye...Bout polis or wat so eva,ak bg dorg handle...

Selasa, Jun 01, 2010

Bagaimana Aku n Farhans Jd Pacar ~~~ Final

Hidup aku jd aman blk pas2....sblm tmtnye PLKN,aku n die berjumpe blkg bas..die cm malu2..aku plak cm nk x nk...time 2 perasaan blm berputik ag..even die dh slmtkan ak pn...

Dh hbs PLKN,ktorg stil kontek ag..kontek jarak jauh,maka by fon lar...die slalu sms..ak pn reply..n smpaila de time bler die msg,aku x reply n trs x reply n trs x reply...punce ak x reply sbb die minx kapel n ak rejek time ni..jht taw aku..cm2 alasan aku bg...maknenye ak berenti kontek die stat bulan 3...

Msk semester 1..aku jalani idup cm biase..smpaila ujung bln,area bln 8,die bg aku msg slmt b'buka puasa coz time 2 puasa..n time 2 ntah knp..aku rs cm terharu sgt2 sbb even dh lm pun,die stil bg msg..die cm x mrh pn ak x lyn die dulu..time 2 ak bukak puase dgn rase terharu giler2...

Stat dr 2,aku stat kontek die blk..msg punye msg,kontek punyer kontek,n aku plak yg terhegeh2 lastnye...die minx kapel,tp ak x nk coz ak nk org minx face to face...tp las2 time raye...iaitu 6/10/2008 aku plak yg suh die minx kapel...cm keling ar aku nie..ye ar..tkt if biar die lame2 melepas plak...
gmbr pertama ktorg berdua kt PLKN
Kirenye die la laki pertama yang aku kuar date..die la laki pertama yg pegang tgn aku..die la laki pertama yg btl2 cinta aku...Setakat tarikh ni kami stil bersame..n harap jodoh masih panjang...Doa2la...

Bagaimana Aku n Farhans Jd Pacar ~~~ Part 2

Ni la pakaian kelas kt org....
Sejak dari tu,hbgn aku n Mr.A makin dingin..pd hal sekelas...Die bnyk kali gak try nk ckp dgn aku,tp ak dgn penuh ego nye wat muke seposen n berlalu pegi..

Aku ade gak jmpe Ms. N ni in personal..bler dgr ksh die rase sedih gak lar...ksh hdp Ms. N ni penuh pancaroba sket..tp aku panas sket ar sbb die wat drama air mata dpn aku...wah..x bek btl aku nie...

Hidup aku go on smooth pas2..tuptaptuptap...

Tb2 pd satu pagi Ahad yg indah lagi damai,cm biase PLKN de gotong royong...pas agihkan tugas,sume pn wat keje msg2...aku pn meronda lar pas wat keje..pas2 cikgu suh aku letak paper kt bilik rehat...aku pn hntr kt blk rehat sorg diri...

Time ak msk blk rehat 2,de sorg gurl ni yg ak knl..die dok je kt tepi pin2 tu...Ms. K aku gelar die...Tgh aku dgn gaya posing maut n santainya bace surat kaba 2,tb2 pin2 diketuk..aku toleh,Mr. A kt pin2..aku jd cuak ar...tp ak ego..wat derk jer..cool...

Pas2 die nyanyi mcm2 lagu lar..antaranya lagu p.ramlee,maafkan kami tu..n lagu yg berkait maaf2 lar..aku wat derk jer..pas2 die cube nk masuk blk rht gurl 2..aku pn berdiri n ckp "ni blk rehat pompuan! laki x blh msk! klu msk,report cikgu!"..pd hal aku tgh tkt sbnrnye..sbb x de pin2 kuar len..n Ms.K tu plak dgr je ckp Mr.A nie...ape da!!!

Bnyk kali cubaan msk dilakukan oleh beliau...aku sumpah cm nk nangis giler time 2..die asyk ckp minx maaf,jm kite bincang..aku plak asyk ckp jgn msk,jgn dtg dkt..agak lame adengan yg bg ak sgt cemas coz ak rs mcm org yg bkl di rape jer..(macam...)...akhirnye ak amek kptsn utk kontek org minx bantuan..

Bkn 999 tp 2 num ni..aku bg msg cm ni kt Mr.Z n Hans (time tu die lum lg jd bf ak)...aku bg msg,"ni shyima ni,blh x tlg shyima kt blk rehat pompuan ni.ade gangguan lar.."..ah,lebey kurang cm2 la msg yg ak hntr kt 2 org t'sebut..erm..actually aku hrp Mr.Z ni yg dtg sbb time ni ak stil x t'tarik dgn Hans...

Lame gak aku tggu, Hans pn kol.."knp ni?de kt ne ni?" ak jwb,"kt blk rht gurl.tlg la dtg cpt.shyima tkt nie"..yg Mr.Z ni plak lgsg x delivered..10 minit pas2 Hans pn dtg..die tgk ramai sgt laki dpn pn2 blk rht gurl tp die x nmpk aku..die pn msg aku "shyima kt ne?"

Tanpa reply,aku yg tgh menyorok blkg pin2(wlupn org ley nmpk aku),aku muncul kt dpn pin2 n time 2 Hans tgk muke aku cm nmpk han2 jer,die pn trs grab tgn aku n bw aku pegi kuar n meninggalkan sume org yg dok dpn pin2 tu terpinga-pinga..

Aku pandang sekilas kt org2 yg dok dpn pin2 tu..owh..mmg ramai..sume geng Mr. A..Hans pun tnye aku ni knp.aku plak bsg knp die lmbt..rupe2nye die lmbt sbb die g mandi...cit..pas2 die suh ak b'tenang sbb ak cm dh sejuk sgt2 dgn gugup lar ape lar...pas2 die suh aku g mkn n then ak pn dh ok....

Bagaimana Aku n Farhans Jd Pacar ~~~ Part 1

Paling aku x ley lupe..kisah cinta aku..manis sgt..Bermula di PLKN,aku berkenalan dgn si dia dan Alhamdulillah masih bersama sehingga kini(tarikh ditulis 1 Jun 2010)...Begini ceritanya...
.............................................................................................
Kt PLKN ak ketua kompeni charlie wirawati..so, muke aku asyik menepek sane sini lar..bkn mencapub ek..terpaksa mencapub...jd ketua ni bkn kehendak aku...erm..nk d jadikan citer..kwn si dia ni jd org tgh antara dia n aku..

Aku pd mulenye x mnt pn si dia nie..ntah lar..sbb aku sbnrnye takut dgn org yg cube nk ngorat aku..(mmg la x ramai org ngorat aku)..tp die ni b'sungguh2 sgt...Tp ak stil layan x layan..sbb aku dh crush dgn bdk kls plkn aku...sbb slalu satu group..erm..

Aku dgn crush aku ni, Mr. A sekelas..kwn bek die plak minat kat aku...so,die ni jd org tengah antara kwn die dgn aku...selalu jumpe,slalu sembang,slalu sms,maka aku jatuh ati kt Mr. A nie...Mule2 die ajak kapel by call jer..aku x setuju..pas2 aku ajak jumpe face 2 face..mlm 2 gak,even sbnrnye time 2 x de sp ley kuar dorm dah,aku pn jmpe die kt Dewan Makan n Aku pun kapel la dgn die...padahal time 2 kwn die 2 pun slalu men msg dgn aku n bf aku 2 pun time 2 slalu msg dgn aku..

Tp kapel aku dgn Mr. A ni x lama sbb malam 2,time aku tengah ronda kat sume dorm, tb2 sorg gurl ni dtg kt aku n tnye,"ko ade pe2 dgn Mr.A 2?"..aku pn jwb la "Ye.Aku kapel dgn die." gurl 2 ckp, "bek ko jgn kcu die,die dh de awek la kat cnie. name die Ms. N.." Aku pn dgn rs mrh cm gilernye gtaw kt dorg yg ak x taw pn Mr. A ni dh de awek kt cnie..Mr. A ckp die single!

Nk d jd kan citer,esknye time dlm kls,ktorg kn wat xtvt...aku pn meluru kt die time org len dok sbk wat xtvt tu n smbl cucuk die dgn magic colour,aku tnye die btl ke die dh kapel,knp die tpu aku.pas2 die jwb,btl..tp...dh clash...aku pun jd konpius la time 2...tp,kptsn terakhir aku,aku minx clash dgn die...tp die x jwb pe2..tp ak mmg fedap n x nk dgr pe2 pun..

Ptg 2,aku nmpk Mr.A jmpe Ms. N kt dalam dewan makan...ntah pe dorg ckp ak pn mls nk amek port..x lame pas2 de org gtaw aku yg Mr. A minx clash dgn Ms. N...Aku makin konpius!

Penyakit Yang Hilang ? !!!

Dulu time skola rendah sblm darjah 3 n ke bwh...aku ade lelah...ye lelah...

Tahap mane kritikalnye,tahap cenggini..
- Bler penat semput2 ya ampun..
- Bler org tepuk ak dr blkg tercungap2 aku..
- n etc. yg ak x brp ingt lar...

Nak dijadikan citer,aku ni dulu ya Rabbi aktif bebenor...
Aku join 100m, 4x100m since darjah 3....
Dok aktif sane,dok aktif sini...aku lalu mendapati penyakit ku dh x seteruk dulu..n x teruk pun..cm x de jer..
Mgkn sbb aktif 2 ak ok kot..Syukur sgt2 coz msh sihat n coz diberi peluang untuk aktif...Skrg x de lelah sgt..tp bler nyanyi,cikgu nyanyian ckp,aku nyanyi tercungap2 jer..x cukup nafas..itu je lar...

aku bersyukur x depend kt mende ni sgt....

Moto2 Hidup Aku..~~~ Jangan Tiru !

1. Sumtimes da one u loved,turns out 2 b da 1 who hurts you da most. N sumtimes, a fren who takes u into his/her arms,n cries when u cried, turns out 2 b da love u neva knew u wanted.

2. If u failed 2 get wat u loved, try 2 love wat u've got.

3. Tiada apa yang mustahil kecuali kita anggap mustahil.

4. Berani buat berani tanggung ar !
Terdapat ralat dalam alat ini