Jumaat, Oktober 29, 2010

Aku Ada Gitar. Tapi...

Yiihhaaaa !!! Yahooo. !! Selamat hari meng 'update' blog sedunia kawan2 blogger sekalian..!! Mana aku dapat informasi ni.?? Hah, sila menyesal kepada sapa yang tertanya..Mana la ada hari update blog sedunia..Blog ni kan kene update tiap2 hari..owh,patut cakap "tiap-tiap hari". Hehehe..~~

Dah dua hari aku terfikir nak update citer ni..Tapi aku sibuk la..Siang keje..Balik keje belajar..Malam pulak, erm..aku ni jenis tido awal kot..Dalam kul 9 ke atas, mula la ngantok..Tapi yang peliknya, mata aku ni bukan main lagi lebam..Mungkin terlebih tidor??

2 hari lepas bersamaan 27 Oktober 2010, aku telah membeli sebuah gitar kapor. kapok? wat eva..warna maroon..Aku tengok kat supermarket harga die RM 80 jer..tapi yang aku beli ni kat tempat lain..Harganya RM 90..Murah la kot bagi sebuah gitar..


Hepi aku bukan kepalang. Teringin gila kot...Tapi yang paling teringin nak mempunyai piano la..tapi tu aku kene kirim salam sayang rindu muahx2 dulu la sebab fulus pon cikai seperti tuannya..

Neway, mekasih mama n abah yang x menghalang dan support anak mu ini !!! Aligator ! Grass-sias! Sayang mama n abah lebih2...:-*

Balik2 rumah dengan penuh excitednya, aku pun goreng ! 

"Eh, cam ne orang main bunyi die lain2? aku tarik bunyi die semua sama jer.."

Kord la ! kord !
Aiseh,,kene belajar kord dulu la baru boleh main ni..Cit..Ingatkan mende kejadah ni senang je nak main..Goreng je terus bunyik cam lagu my heart ke..ni tak..kene belajar kord dulu..

Aish2..dungunyer...

Tapi x pe ! Aku bukan jenis putus asa. Lagipun aku dah siap 7 lagu, cuma muzik je belum masuk lagi. Urhg..

Memang akan ambil masa tapi better late than never.

Sekarang aku memang belajar tiap2 kali balik dari kerja..dan hasilnya..erm..kurang memberansangkan...

Tapi x pe..biar lambat asal selamat..Ucaplah semoga berjaya padaku ! Dalam hati pun xpe..doa tu !

P/s : Teman lelakiku membaca hampir separuh entry blog aku ni di satu malam baru2 ni, dan die komen kat aku yang kisah aku ni menyedihkan dia..cerita aku buat aku nampak macam orang yang sangat kesian katanya..Aku ingat aku buat cerita yang menggelikan hati selama ni..Aku pun x  tau la..Bagi aku menggelikan hati jer..a.k.a syok sendiri.

2 ulasan:

  1. hahahaa
    aku teringin nak beli piano
    sebab bila tension leh main

    P/S : Apa Sebenarnya Maksud Nasi Lemak Pada Pandangan Anda?

    BalasPadam
  2. same la..suka tgk n dgr piano nie..sgt sweet n romantik bunyinyer..

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini