Selasa, Disember 14, 2010

TLAGA Secret Skin Contest ! Hanya Hantar Gambar.

Shyima dapat mesej suruh vote gambar dia. Vote untuk apa? Ya, Shyima pun tertanya-tanya. Maka Shyima ikut je step yang dia bagi. Dan like pic dia. Shyima ushar pulak page tu. Oh..ada contest dari TLAGA Secret Skin. Hanya hantar gambar (yang anda rasa terbaik) kat facebook page TLAGA Secret Skin. Sapa paling banyak vote, menang lah. 

Hadiah? Mestilah ada hadiah...

Isnin, Disember 13, 2010

Giveaway Separuh Jiwang

GiveAway Separuh Jiwang! Sila,sila dan Sila tekan link ini ye.Siapa nak hadiah ? Free free je dapat tau. Ingat senang ke orang nak bagi hadiah free?? Kecuali birthday lor... Mesti seronok kan dapat hadiah...Anyway, rakan -rakan yang dikasihi sekalian. Sempena giveaway ni, Shyima nak buat satu entry spesel yang berkaitan sikit. Tentang cinta Shyima yang separuh jiwang. Jom,jom,jom,jom klik klik !

Based on a true story.

Shyima couple dengan Aan masa darjah enam. Dia ni tinggi lampai orangnya. Lantang bersuara tanpa rasa takut pun. Kami jadi couple atas sebab yang kami berdua sendiri tak pasti. Ia terjadi dengan sendiri. Shyima tak pernah minta dia jadi couple Shyima, Aan pun tak pernah minta Shyima jadi couple dia, tapi kami digelar dan bergelar couple oleh rakan-rakan sedarjah. Pelik kan?

Jumaat, Disember 10, 2010

Si Tabah Jadi Penakut Sebentar.

Gila kentang Potato Chip Bersumber Goguma ! Hahahaha. Serious aku cakap, ini sewious ! Setakut manapun aku selama ni, ni malam pertama (malam pertama??) aku lari daripada bilik akibat ketakutan. Please take note that : Lari yang dimaksudkan berunsur hiperbola.

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan taulan blogger sekalian, tak kira sama ada anda follower atau usher..(heh?? x kelakar pun)…maksud aku, usha-er….Aku hari ni nak cerita sikit apa yang terjadi malam tadi sampai aku ketakutan sangat tu.

Khamis, Disember 09, 2010

Berebut Watak SuperHero.

Zaman kecik-kecik dulu banyak sangat cerita man,man kan?? Superman,spiderman, ultraman,batman. Dan zaman sekarang pun still main gak kisah superhero berkenaan...Tapi yang dulunya famous, kini hilang di mata dunia ialah seperti Thunder Cats, Jetman, Tomatoman, Yokkies?? . dan zaman sekarang Power Rangers pun dah tak seGah dulu...

Budak-budak mana tak suka tengok kartun. Kita time kecik siap menangis-nangis lagi bila parent tak bagi tukar Channel disebabkan Mojacko, Sailormoon or Dragon Ball. Entah-entah ada antara korang ni yang menangis berguling-guling..UUUwwaaaauwauwa..~~~

Rabu, Disember 08, 2010

Kasut-Masut Sepelik-Peliknya Sedunia.

Hari ni keje aku tak banyak sangat. Ada memang ada, tapi keje yang sendiri cari la. Keje yang diberi boleh kata langsung tak ada. Pendek cerita, aku free betul la hari ni walaupun hari ini hari kerja. Yabedabedu !


Disebabkan bosan asyik nak online Pesbok jer, (sebab kurang mendapat notification lately), aku pun berwindow shopping. Hah ! Ni baru sesuai nak kata WINDOW Shopping kan? -if u know what i mean- wink,wink **

Gambar SNSD Menyamar Untuk Main Di Taman Tema *True*

Hehehehe. Strong Heart yang terkini ada jemput Yuri(SNSD) dan bla,bla,bla....Banyak perkara yang didedahkan dan melucukan dalam temubual itu.

Khamis, Disember 02, 2010

Top Love Quotes and Sayings of All Time Part 1



The following is our collection of Quotes about love or Romance that we feel are the top quoted quotes of all time. We have not placed these quotes in any particular order. Make sure to check them all out, they are great! (See what users like yourself ranked as the top Love Quotes.)


1. "A kiss is a lovely trick, designed by nature, to stop words when speech becomes superfluous."
--Ingrid Bergmen

Top Love Quotes and Sayings of All Time Part 2

Sambungan....Part 2


51. "To love is to receive a glimpse of heaven."
--Karen Sunde


52. "Love, till dawn sunder night from day with fire Dividing my delight and my desire..."
--A. C. Swinburne


53. "Love is friendship set on fire."
--Jeremy Taylor


54. "Within you I lose myself. Without you I find myself wanting to become lost again."
--Unknown

SNSD’s fan-meeting session in Malaysia

SNSD’s fan-meeting session in Malaysia


A proposal was sent to SM Entertainment by Malaysian organizer, Redstar Presents to invite SNSD for a fan- meeting session in Malaysia. The demand for SNSD to have a concert or fan meeting (at least) in Malaysia is so great that SONEs are endlessly urging the organizer to bring the Soshi over to the country for the first time.

» AMALAN YANG MERINGANKAN SIKSA KUBUR


rabi'ah
Untuk mencapai kelepasan dari seksaan kubur atau meringankannya,seseorang Mu'min perlulah melakukan beberapa perkara bagaimana yang pernah ditunjukkan oleh Rasullullah s.a.w dalam Hadith danSunnah :

1. Memelihara Solat 5 Waktu
---------------------------
Berdasarkan Hadith oleh Ibu Hajar Al-Haitami dlm kitabnya"Az-Zawaajir" bahawa orang yg memelihara

Makanan Ringan Yang Berkhasiat. Info.

Makanan Ringan (Snek)
Latar belakang
snek
Kekerapan mengambil makanan ringan yang tinggi kandungan gula akan menggalakkan kerosakan gigi.
Apakah makanan ringan yang berkhasiat?

Rabu, Disember 01, 2010

Kakak Aiman Tak Kisah ~~

Sila baca tajuk seperti nada "Aiman tak kisah..." . Ye ! Sayalah kakak Aiman . Tapi bukan Aiman tak kisah tu.Saya kakak kepada aiman yang sentiasa kisah..Kebetulan nama adik saya Aiman lor. Actually nak tulis Shyima tak kisah..tapi macam common jer..x cukup GEMPAK ! katakan...ngehngehngeh..;)

Sejujurnya, saya sangat sakit hati sekali melihat bilangan follower orang yang ramai. Seikhlas mungkin I tell you..Tapi saya tak boleh lah nak buat apa. Sebab ...sila rujuk link ini untuk kisah / sebab / faktor blog tu ramai follower ( Ini Tak Boleh Jadi Ni. Aiyark !)

Terdapat ralat dalam alat ini