Khamis, Disember 09, 2010

Berebut Watak SuperHero.

Zaman kecik-kecik dulu banyak sangat cerita man,man kan?? Superman,spiderman, ultraman,batman. Dan zaman sekarang pun still main gak kisah superhero berkenaan...Tapi yang dulunya famous, kini hilang di mata dunia ialah seperti Thunder Cats, Jetman, Tomatoman, Yokkies?? . dan zaman sekarang Power Rangers pun dah tak seGah dulu...

Budak-budak mana tak suka tengok kartun. Kita time kecik siap menangis-nangis lagi bila parent tak bagi tukar Channel disebabkan Mojacko, Sailormoon or Dragon Ball. Entah-entah ada antara korang ni yang menangis berguling-guling..UUUwwaaaauwauwa..~~~



Shyima paling ingat time 8 tahun,sangat famous dengan Power Rangers Mighty Morphin. So, sanak saudara terdekat yang lebih kurang umur semua berebut nak power rangers warna pilihan hati masing-masing...Kalau ada yang kami rasakan tak padan perwatakan sebenar dengan power rangers yang dipilih, kami akan tukar position warnanya.

Macam aku. Aku beria-ria nak jadi power rangers merah jambu. Gila-gila berebut dengan maksu dan kakak aku..Tapi, semua orang bantah dan cakap, ko tak sesuai jadi power rangers pink. Kulit ko hitam..Ko jadi la power rangers kuning...
           
                                                    
  

Nasib baik dorang tukar pelakon power rangers kuning tu kepada 

Hahahaha...Seronok la aku...

Hehehe..Tapi kan, dengan seriousnya aku nak cakap, aku follow cerita power rangers ni sampai boleh kata tak pernah miss tanpa mc la..Aku follow sampai la Lost Galaxy..Lepas Lost Galaxy, aku dah kurang ada masa nak menonton sebab duduk asrama...

Watak Teletubbies pun aku penah berebut gak. Kat skola rendah...Beria-ria aku nak jadi watak Po atau Lala..Tapi cam biasa la..Kawan-kawan aku kata aku sesuai pegang watak Tinky-Winky sebab fizikal aku..

Kalau dalam Sailormoon pulak, aku bernasib baik x de saper berebut dengan aku nak jadi Sailor Venus..Hahahahaha...Puas hati aku..

Sape pernah tengok cerita Yookies?? Cerita melayu kot..!! Siap ada parody lagu lagi untuk lagu asal dia..
"Gelak ketawa senang hati..adik comelku patah gigi..riang gembira kita hiburkan hati...dengar lagunya kita nyanyi lalalalalalallalalalalalalalalalalla Yookies !!!"

Bila ingat-ingat balik rasa macam kelakar pun ada..Banyak lagi cerita kartun yang menjadi peneman tatkala kita membesar seperti Mojacko, Barney, Doraemon...

Anda pula bagaimana? Apakah kartun yang mempengaruhi anda??






2 ulasan:

  1. Ah! akhirnya aku menemukan apa yang saya cari. Somtimes dibutuhkan upaya untuk menemukan begitu banyak berguna bahkan sepotong kecil informasi.

    BalasPadam
  2. jd gue udah sm lg berjasa sama loe nggak?? ah...nggak usah ucap mekasih..malu gue dong..

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini