Isnin, Ogos 16, 2010

Habit Terketagih Aku !

nipis cm ni.
Aku siyes x sure since bila, tapi sekarang dah ketara. 

Sebab dulu lebat sangat, even nak genggam pun payah. Sekarang nak genggam sebelah tangan pun dah x da hal lar....

Dulu kalau guna standard getah, 2 kali pusing pun dah berjaya ikat dengan ketat dan rapi.

Berkali-kali aku dibebel, dimarahi ,dijeling,  kerana habit aku yang satu nie.

Tapi aku anggarkan bermula since 2009 kot.

OooPPppppssssss !!!!!!!!!!!!!!!

Sebelum korang fikir lucah ar, fikir out of the box lar baik aku terangkan pebenda habit aku yang bila aku melakukannya, aku sendiri tak sedar.

Tabiat, cabut rambut gatal dan rosak !

Masalah wanita yang berambut !
Kalau ada yang terusir keluar landasan pun aku cabut gak, tengok yang mengerbang tu !
Nooooooooooooooooooooooo.............................

Semuanya bernula pada hari aku sisir rambut aku menggunakan sikat. Aku raba dan ramas setiap helaian rambut tu.

Owh ! Terdapat kekasaran. Kekerintingan , Kegatalan !

Tick ! Aku cabut. 

Raba lagi.

Tick ! Aku cabut.

Lagi dan lagi dan lagi dan lagi......................................lagi....................

Sekarang rambut aku dah kurang lebat. Tapi masih tebal lagi. 

Yang x boleh bla nye, tangan tu macam bergerak sendiri, x boleh berhenti nak cabut rambut.

Mama cakap :

"Hah, cabut rambut lagi. Mama potong tangan tu nanti. Tengok lantai ni dah penuh dengan rambut ko. Tengok rambut ko dah kurang, Lama-lama botak nanti."


x mau BOTAK !
sharifah amani. respek keberanian dia demi filem !
cun gak nieh !
Tangan mima ni hah ! Babap sikit mama !

Huhuhu...sekarang aku buat-buat sibuk untuk elakkan aku ada masa lapang. sebab bila aku ade masa lapang dan berbaring kemalasan di atas katil, tanganku mula la gerak sendiri.

Owh, baru aku faham perasaan orang yang nak berhenti tabiat merokok.

Susah woooo...........Tapi x mustahil !

rambut x mustahil !
rambut idamanku !

1 ulasan:

  1. rambut kamo da lawa..
    t kte g salon sme2 k

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini