Rabu, Ogos 11, 2010

Nak Gak Buat Cerita Berkaitan Bulan Puasa ! Al-Kisah Shyima dan Puasa.

Memang masih x terlambat lagi untuk aku wish Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak ! Bulan yang paling indah dan penuh keberkatan. Bulan yang Allah s.w.t. janjikan kemaafan kepada mereka yang benar-benar memohon keampunan kepadaNya.

Opppsss...!!!

Aku tau aku x cukup alim n wat so eva berkaitan...Jangan la plak ade orang nak condemn aku sebab bagi nasihat, bajet baik sangat la kot...

Heiiii....Aku bukan bagi nasihat. Aku tau ak x de baik mana. Tapi aku juz nak beringat sikit lar..Takat apa yang ada dalam dada aku nie....

Anyway.

Huhuhuhu. Tiap kali datang bulan puasa, macam2 reaksi dari semua orang kan. Reaksi Shyima pulak, "Eh, dah nak dekat puasa ke? x rase pun. " 
Mungkin sebab hujung-hujung bulan, nk masuk bulan puasa tu lar aku baru terhegeh-hegeh nak ganti puasa, sebab tu bile bulan puasa dah tiba, feeling nyer kureng.............................

Masihkah kau ingat, pada waktu itu , blablabla..(x ingat lirik.....)

Ni Shyima nak citer sikit al-kisah puasa yang yok yang berlaku kat Shyima. 

Tapi x de la macam over sangat seperti orang lain kot..

Skola rendah, biase lar. Balik2 skola jer, tanpa berlengah, Shyima ushar line.

Shyima toleh kiri, Shyima toleh kanan. Suspen !

Ok, line clear ! Apa lagi, glup,glup,glup

Berteguk2 air sejuk dari peti ais Shyima tumtum (tungtung, tungtum,tonggang,togok??? ntah pe lar bahasa yang sebenarnye).

Hah. Pastu Shyima sambung ar puasa balik.

Ha. Kan dah cakap. Cerita Shyima puasa yang-yok x de la se'brutal' orang lain.

Baik gak Shyima ni gitu !


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terdapat ralat dalam alat ini