Selasa, Julai 27, 2010

Tetap Tak Berubah. Ku Tetap Aku.

ilusi semate-mata. ini aida.(gadis melayu)
i like her.
Sebenarnye,bile Shyima tengok perempuan yang perangai sopan tutur kata n perbuatan, lembut bicara, suci hatinya dan muka sentiasa menguntumkan senyuman, Shyima jadi senang..Walaupun, muka perempuan itu tidaklah secantik mana, tapi dengan tingkah laku yang dia tunjukkan, Shyima jadi terpikat. Bukannya Shyima ni lesbian..tapi...ada unsur sedap mata memandang...itu buat Shyima terpikat..

Shyima ada seorang kawan ni...(Kali ni memang bukan bercakap pasal diri sendiri ek)...Kawan Shyima ni bertuah lah sebab muka dia cantik sangat..(mesti ramai kawan aku yang baca ni perasan)..Shyima tau kawan Shyima yang Shyima maksudkan ni tak baca blog Shyima..sebab...erm..(arh..aku tau la kenape..org len x yah tau)...

Kawan Shyima ni, bile die melangkah, boleh nampak kelembutannya..Berbanding orang yang berjalan cover2 lemah lembut (aku la nie...), orang yang betul2 dalaman die ni sopan, boleh ketara dilihat melalui gaya die berjalan..bercakap..makan..bersembang..ketawa..

Kawan Shyima a.k.a Beliau ni, tak cover langsung...Dalam tak cover die tu..Memang terserlah lagi keayuannya...Kalau Shyima yang cover sopan, sume kawan2 Shyima rase nak baling kasut je (dorang cakap)..

Beliau ni yang pentingnya, x GEDIK . Ni Shyima pun kene take note ni.

Die memang bergaul dengan kaum Adam..Tapi die x cover n x gedik...So, bila Shyima tengok Beliau ni sembang dengan mana-mana laki, Shyima rase x kisah..Shyima rase seronok...

Lain pulak perasaannye bile Shyima tengok perempuan yang gedik2 ni bler bersembang dengan laki..Rase nak baling heels jer...(owh..cam tu rupenye perasaan orang lain ble tgk aku gedik2 dgn laki)..hehehehe...

Sifat Beliau tu m'buatkan ramai lelaki jatuh cinta dengan ikhlas kepadanya..

Shyima dah lama simpan hasrat dan keinginan yang tegar untuk berubah menjadi seperti kawan Shyima tu...Sebab bukan nak ramai peminat (yg ni Shyima tipu sket), Shyima juz nak orang senang bile pandang Shyima...

Berdasarkan ujikaji dan soal selidik Shyima kat kawan2 Shyima, dorang cakap : 1st time dorang nampak Shyima dorang rase menyampah sangat..Sebab perangai gedik nak mampos..Bajet pulak tu..Muke pun kerek...

Seriously, majoriti cakap cam ni..

Tapi bile dah lama2 kenal, dorang cakap Shyima ni x de la seteruk 1st impression dorang tu...

Shyima ade la pernah try2 nak jadi ala-ala gadis sopan terakhir Malaya..tapi tak sampai seminggu pun, Shyima rase macam x tahan sangat..

Diri sebenar Shyima nak keluar jugak ! Memberontak !!

Jadi, kesimpulannya. Even kite suke dengan cara pembawaan dan perwatakan seseorang pun, kita tak boleh jadi sepertinya. Kita hanya boleh mencontohinya..

Diri kita adalah diri kita. Mungkin ada sesuatu yang istimewa yang orang lain nampak tapi x bagitau..Hah..Sekarang Shyima nak fikir cam nie jer..Biarlah orang nak cakap Shyima ni perasan ker...Dulik ape aku ..!!

Aku tetap aku..(sila bayangkan lagu Shima-Ku tetap aku. berkumandang sebagai muzik background)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terdapat ralat dalam alat ini