Jumaat, Julai 09, 2010

WASIAT Shyima. Draf.

Ni bkn mksd nk tarik perhatian ke ape ek. Ak slalu rangke wasiat ak, supaya taw pe nk buat bler btl2 nk wat wasiat. Bkn nye mksd ak,aku ni nk bunuh diri ke ape..aku masih waras..Ni sume sbb kite msg2 x taw kite mati bler n cam ne kan...

Aku slalu bayangkan if ak mati de ke mende yg ak nk tgglkn..erm..tp x semestinye mende kan..n ak slalu terfikir, kalau dh mmg ajal dah tiba, even kte tgh tdor pn nyawa blh hlg..Even kte taw yg kt akn mati pn, kt x blh nk elak..Tp blh la bertaubat ke ape..yg x taw la yg sadis sket..

Di sini bermula WASIAT SHYIMA ....

1. Kalau ak mati sbb eksiden, sile maafkan pelanggar tu kalau die x sengaja.(dlm kate lain, if x sengaja, maafkanlah penyebab tue)
2. Kalau ak mati sbb bntg, jgn la bunuh bntg 2 unless cm mendesak/membahayakan..contohnye cm ular, harimau, beruang etc.
3. Kalau blh, if ak dh x de, pe2 je la brg yg mlk ak nie, diagihkan oleh kakak aku..plh la pe yg die nk..n yg die x muat n x nk, sile dermakan ye.
4. Yg plg pntg skali, if ak dh x de, aku minta maaf sgt2 seikhlas hati kpd org yg ak x sempat minx maaf tue..n maafkan lah aku if ak de wat salah kt korg or sp2 especially parent, famili n guru2 sekalian..
5. Ak nk sume org taw, yg ak mmg syg sgt sume org yg knl aku nie..Syg sgt2 x ksh la spe korg,asalkan korg knl aku..
6. Tolong jgn sedih sgt, sbb nnt kt akan berjumpa. Bila tiba masanyer...
7. Tolong jgn lupekan ak trs n x lawat n x berdoa n biarkan kubur berlalang,semak samun..
8. Oh, btw,..hutang2 korg kpd aku, ak halalkan..n minta halalkan hutang aku juga...
9. Kalau ak mati sbb kene bunuh n berkaitan jenayah, jgn la g maafkan dorg plak..sila tgkap smpai dpt n hukum dgn sepatutnye...

P/s : ak bkn ckp sbb ak nk mati or pe...Mati ni mende plg dkt dlm hidup kite..Hidup ni pn sementara.. Kalau dh smpai wktu nye, time tgk bola pn nyawa blh hlg...

Ok, de pe2 pas nie ak update...Pasni ak wt ksh2 fun jer lar..Yg nie kire spesel edisi sbb ak tkt x sempat ke ape...kot2 lar...

2 ulasan:

  1. aku maafkan kau shy , seyes aku maafkan . hahahaha . serious ni do aku maafkan k ? dah dah gi bertaubat .

    BalasPadam
  2. beb..hehehe..mekasih ar ko maafkan aku..org len plaks..cpt2..

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini